Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 2 juni 2011

Av Sara - 2 juni 2011 19:33

Alice kom och vi körde igång med mockning. Köra vatten till stona och köra vatten till småkillarna. Jag måste få fixat vattenledningar till alla hagar för det är väldigt tidsödande att köra vatten i tunnor varje dag...

Städade i gäststallet lite och sedan tog vi in Farolera & Clasica för klippning. Farolera och Revista var först ut och de var så duktiga. Sedan var det Clasicas tur och hon fick snällt komma till klippning ensam för Quiero ville hellre stanna med storasyrran. Han & Primera är som ler & långhalm! Clasica tog det med ro, nöjd med att ha en egen nanny!

Farolera & Revista

            

 

Clasica blev oxå så fin!

  

 

Takbygget skrider vidare, men tyvärr var några plåtar skadade så det kunde inte slutföras idag...

     

 

Red Amigo innan lunch oxå. Han går från klarhet till klarthet! En så otroligt talangfull häst! Jag har ju haft många Zagalavkommor att rida och alltid njutit av deras enorma ridbarhet och samarbetsvilja. Nu har jag även erfarenhet avv några Alferez-avkommor och jag måste säga att de är otroligt snabba på att lära! Lätt för att bära sej och naturlig form. Och så då så sanslöst snabba i huvudet! Ganska lika sin far...

Efter lunch kom ett jättevackert Hispano-Anglo-Arabé-sto från samma ägare som hade det stora vackra CDE-stoet! Paloma heter denna dam och skall betäckas med Teddy. Hon är en gnistrande vit drömhäst! Ska fotografera henne så ni kan se så otroligt bra dessa partbreeds kan bli!

Så vidare med mera ridning på först Kairo som gick myyycket bättre idag! Travade mycket och bitvis var han avslappnad och fin. Ser fram emot nästa pass på hans rygg! Sueño fick jobba på linan idag vilket han uppskattade! Han har riktigt bra galopp och skritt och en sanslös balans. Galoperar helt korrekt hela tiden i båda varven utan speciellt mycket assistans. Ytterligare en talang alltså!

 Amigo jobbar fint!

        

 

Kairoso också!

          

Tog in Mandon för att han skulle få äta, kissa och dricka lite innan det var dags för hans arbetspass. Han var visst väldigt hungrig för han hann bara ta en tugga hö så slängde han sej på golvet och rullade och mådde dåligt. Kolik kommer ju inte så akut så jag tänkte snarare foderstrupsförstoppning. Jodå, mycket riktigt en stor hård klump satt fast! Först brysk masage och lite boxning på halsen, sedan ut och promernera och så lite mera massage. Tack snälla matte, sa Mandon med sina snälla ögon och drack lättad en halv hink vatten. Vilken pärs! Hade inte mage att sadla honom efter den lätt chockartade upplevelsen så det blev bara en rykt och lite pyssel.

Så var det dags att kolla lite ston som såg lite brunstiga ut och Maja var verkligen det och blev betäckt med Trazzel. Nöjd fick hon gå ut i hagen iden! Nya Paloma hade blivit igångsprutad och borde vara på G så jag tog in och undersökte henne, men hon var inte klar så vi u-ljudar henne i morgon så ser vi hur hon ligger till!

Så var klockan helt plötsligt 19 och det var väl lika bra att kvällsfodra och känna sej klar för dagen! I morgon väntar ytterligare en hektisk start då mycket skall hinnas med innan kl 14. Då kommer nämligen Linda. Så ska hon och jag iväg på en lyx-helg, ja eller natt för det är bara fred-lörd. Hon vet inte vart vi ska så det kan jag inte avslöja här, men vi ska ha det riktigt mysigt och avkopplande! Det är vi värda!

Sist en bild på nästan hela stoflocken. Bara spanska damer. Nästan som i Spanien!

 

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards