Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 9 januari 2012

Av Sara - 9 januari 2012 21:14

Det var dagens uppgift för samtliga, icke högdräktiga, hästar på Pepino. Vi började med första hästen, Teddy, kl tio och var klara vid fyra. Det var otroligt skoj att se alla hästarna lösa denna nya uppgifta. Alla utom Budda, var nybörjare på denna övning. Vissa var naturbegåvningar och andra kanske inte... Men jag tror alla hade kul. Teddy hoppade med en fantastisk teknik, om än lite onödigt högt, men vad gör det :)  En annan som oxå fullkomligt flööög över hinderna var lilla Ita, som snart ska vara en hopp-tävlings-ponny. På onsdag ska hon mätas och sedan så är hon anmäld till tävling med Alice i sadeln. David var fantastisk. Han fattade efter ett försök och jösses vad han rör sej nu. Han hoppade toppenfint och travade som man dog. Tänk om han hade varit en dm högre... Skit oxå. Men, men, nu verkar vi ju samla på hoppande ponny-hästar så det är som det är. Hoppas vi kan hitta en liten ryttare som vill satsa på denna fantastiska häst. Han har alla kvaliteer man vill ha hos en PRE. Bara lite kort i rocken.

Galope hoppade oxå strålande, fast han hade bråttom och det gick lite väl fort. Får nog låta honom hoppa lite högre sedan så han bromsar upp sej, men det får vänta. Nu är vi anmälda till hoppträning en gång i veckan. Det börjar nästa vecka så när vi fått lite mera input så kanske vi vågar höja oxå.

Tunate är en dressyrhäst, helt klart. Han var vacker som en dag men hoppade inget vidare... Likaså med Teo, han gillade bommar väldigt mycket men visste inte riktigt hur han skulle bära sej åt när det blev ett "hinder". Men han tyckte att det var otroligt kul///

Danza var oxå mest vacker. Hoppad lydigt, precis som allt annat man ber henne om. Men travade bättre än hon hoppade. Budda var den som hade rutinen inne och for omkring som en tok och hoppade och skuttade och fes. När han vill så hoppar han riktigt bra :)  Artista var som vanligt väääldigt glad att få tid och uppmärksamhet. Hon travar bättre för varje vecka som går och jag börjar tror att hon blir lika rörlig som sin far när hon är ok i sin växtfas.

Sist ut var yrväderna Diamante & Tiburon. De sprang och slogs och rullade sej och skuttade sedan över lite bommar. Diamante (sin far upp i dagen) tog uppgiften på största allvar, men blev störd av Tibbe som bara vill busa. Tyvärr blev det för mörkt i ridhuset för att fotografera dem och även David, men de är filmade allesammans så jag ska försöka göra en filmsnutt// Under tiden, håll till godo:

Tendencioso IV

     


   Tunante 

 

 


   Infinita-CEN

        


Danza P

       


R Artista

   


Budda

   


Galope P

       


Tanteo MAC

         

  

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards