Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg den 19 januari 2009

Av Sara - 19 januari 2009 16:43

Igår åkte Bando. Det var en snabb visit denna gång. Nu hoppas jag att han får stanna hos sin nya ägare i många, många år. Så nu är det faktiskt en box tom i hingststallet! I går var det tjock dimma/regn, storm och -1 grad. Toppen! Alla killarna fick vara inomhus. Även Malibu & Galope. Släpade mej ut en skrittrunda med Nicke där jag nästan frös ändan av mej.

Idag var det så blankis på hela gården. Fick backa upp trailern ända till stalldörren och lastade Bailon & Teddy rakt in. Det funkade kanon! Halvägs till ridhuset upptäckte jag att jag hade typ INGEN luft ett av däcken på trailern! Tur att man har en karl som äger varje pryl/verktyg som går att äga. Svängde inom gurkodlingen där Mats hade släpat fram tryckluft och fyllde upp runt om. Äntligen framme tog jag först ut Teddy. Han var komplett GALEN! Visste inte vilket ben han skulle stå på, så kul var det! Vi for omkring i alla tänkbara gångarter, och vissa slags rörelser var nog ingen gångart alls. En tjej på halvblod glodde chockad på oss. Ursäkta, han har haft vintervila, försökte jag... Efter ca 10 min kunde vi dock komma till arbete och sedan var han som smör. Vi gjorde lite skolor och galopparbete. (hade inte så mycket val) galoppslutorna börjar bli såå fina. Härligt! Sen var Teddy nöjd och vi kunde skritta av på långa tyglar och bara pusta ut.

Bailon fick lätt arbete i trav & galopp i lite friare form. Först sista 5 minuterna samlade jag ihop honom och gjorde lite skänkelvikningar i trav och öppnor. Har (för att sporra mej själv) anmält båda killarna till en liten lokal tävling om 3 veckor. Teddy ska gå LB, Bailon LA. Så nu har vi ett mål att jobba för den närmsta tiden. Sådan är jag. Måste ha en sporre. Har svårt att bara rida och mala på dag efter dag om jag inte har en kurs, tävling eller uppvisning att träna inför.

Hem och slängde ihop en fiskgryta & ris till lunch. Sedan sadlade jag Nicke. Tänkte först bara skritta men han var så himla pigg, så på hemvägen blev det trav oxå. Han kändes fräsch och fin och var faktiskt lite busig! Han tyckte nog att det var skönt att få röra på sej igen!

Wille fick samma runda som Nicke. Var först lite spänd då vi mötte både en traktor och flera bilar direkt. Men sedan slappnade han av och tyckte bara det var kul. Det är lite hårt på grusvägarna så det blev bara skritt och trav. Till sist så tog jag ut Razzel på gången och ryktade och lyfte fötter. Aldrig har jag fått hem en så välhanterad unghäst från Spanien (eller från någon annanstans heller). Han är en fröjd att hålla på med! Sedan släppte jag honom på ridbanan. Försökte filma honom, men det var helt omöjligt när jag var ensam. Inte ville han springa runt själv. Han ville bara komma fram till sin matte hela tiden. Mysko människa som hoppar och tjoar, jag fattar ingenting, tycktes Razzel tänka. Det får bli ett nytt försök en annan dag när jag har hjälp. För han bör ses i rörelser, den hästen...

Hej hopp!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards