Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under januari 2009

Av Sara - 23 januari 2009 22:10

Som vanligt hade jag många ambitioner för denna dag. Men vaknade till vinden och snön/regnet som slog mot fönstret. Där gick de planerna i stöpet! Ingen ridning idag allstå, men då får man hitta på andra saker (som om det var svårt) Borstade av alla pojkarna i hingststallet. Fortsatte sedan med Galope & Malibu, som blivit förpassade till sto-stallet nu när här står så många salu-hästar. Band upp dem i gången och borstade och kratsade hovar. Det händer tyvärr alltför sällan med dem, men de uppskattar det verkligen när det väl görs! Galope bara växer och växer! Han är fnv 163 cm och han fortfarande MYCKET mera att växa i. Han blir ju alltså 2 år i april... Men man kan faktiskt nu skönja att denna kille blir något alldeles speciellt. Speciellt snygg eller speciellt ful det är frågan. Mats är dock HELT övertygad om att han blir en stjärna, och jag hoppas förstås att han har rätt. En klassisk ankunge som blir svan måhända?

Passade även på att städa ut labbet och seminavdelningen. Gud vad dammigt och smutsigt det blir! Sopade och torkade av överallt och lade en stor pressening över vasken och bordet vid seminspiltorna. Varför har jag inte gjort det tidigare? Kan ju även berätta att jag ÄNTLIGEN fått klart med en ny seminveterinär till denna säsongen. Åsa, som var fantstisk, har ju flyttat så hon kunde tyvärr inte vara kvar. Mycket synd. MEN, nu får jag hit Agneta Tegnér, vilket inte alls gör ont. Hon är en mycket erfaren och duktig seminveterinär, som jobbat med detta i många säsonger. Ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med henne! Det blir den del förändringar, men till det possitiva förstås!

Bokningarna (betäckningar) börjar trilla in så smått oxå. Blir spännande att se om Teddy blir mest populär i år oxå? Ännu mera spännande blir det med Bailons & Teddys föl! Det första Teddy-fölet blir Clasicas som är beräknat 1/4. Sedan ska även Bailon ha ett par föl tidigt i april. Väldigt intressant!

Till sist några bilder från idag:

Zagal som sträcker sej allt vad det går för att hälsa på Nicke. Han VET att man absolut INTE går ut ur boxer utan mattes tillåtelse. (ursäkta kvalitén, mobilkamera...)

Av Sara - 22 januari 2009 18:48

Redan 9.30 kom det besök från Stockholm. De var nyfikna på rasen och hade kommit i kontakt med en avkomma till Zagal som de gillade. Efter dem avlöste Kim & Kristina. De kom för att se Razzel, och hälsa på de andra hästarna såklart! Kim hade med stora kameran och tog några fina bilder. Efter fika så sadlade jag & Anne Bailon & Zagal och gav oss ut på en längra skritt-tur. Det blev lite hopp och tjosan när vi red förbi grannarnas alla hästar, på båda sidor om vägen. De for runt som tokiga i sina hagar och våra grabbar hingstade upp sig och såg ut som paradehästar i Madrid bägge två! Coolt! Ha ha!

På kvällen hade jag ärende till djursjukhuset och kollade även upp Täppas stackars öron som varit irriterade en tid. De var infekterade, så det blev örondroppar. Stackars ynkliga Täppan!

Här kommer lite bilder från Kim!

Kairoso-P


Galope-P



Razonado-MAC

Av Sara - 21 januari 2009 12:45

Några bilder från igår. Elina har bett mej be om ursäkt för hennes klädsel!

Av Sara - 20 januari 2009 22:41

Äntligen visade solen sej! Ut med alla killarna, utom ett par som jag tänkte rida på förmiddagen. Tog ut Wille en sväng på ridbanan. Den var blöt, men mjuk så det fick gå. Sen kom min granne ner med Amigo. En 2-åring e. Affe som nu börjar se rikgit trevlig ut. Vi tänkte fota honom på vår ridbana. Gick sådär. Han ville mest springa med huvudet i sanden och ställa upp sej som en åsna...

När det projektet lagts ner ledde Elina tillbaka Amigo till sej och sen stack vi och shoppade på Hööks. Det blev ett supersnyggt brunt träns + tyglar, schabrak & mössa till Teddy. (bildbevis kommer!) och lite andra småsaker.

Väl hemma (efter en sväng om McDonalds) sadlade jag Teddy. Han var hyfsat toppad idag med. Typsikt mej har jag nu, bara för att jag beställt en ny sadel, fått för mej att den gamla liggar sååå dååligt och det är självklart därför han hoppar omkring och lätt spänner sej. Kanske kan jag inte rida alls förrän den nya sadeln kommer! Nåja, vi får se hur neurotisk jag ska bli...

Tog ut Nicke på en uteritt med mest skritt och lite trav. Han kändes pigg och fin idag med. Han får gå så här 2-3 dagar till, sedan ska jag prova att jobba honom lite försiktigt på ridbanan igen. Hoppas, hoppas verkligen att det var en tillfällighet på besiktningen. Han känns så stark och fin.

Bailon fick springa lös på ridbanan. Han är så snygg nu. Börjat bli av med lite övervikt oxå så nu ser han bättre ut!

Innan kvällen blev det ryktning av mina två älsklingar Zagal & Razzel. De är lika underbara i temperamentet båda två. När jag träffade Razzel första gången föll jag för att han verkade så mild och klok. Och så rätt jag hade! Han är precis som Zagal. Det är så härligt med sådana hästar. Alla borde få han en sån häst!

Razzel & jag vid vårt första möte 


Genil-MAC, Razzels pappa

Av Sara - 19 januari 2009 16:43

Igår åkte Bando. Det var en snabb visit denna gång. Nu hoppas jag att han får stanna hos sin nya ägare i många, många år. Så nu är det faktiskt en box tom i hingststallet! I går var det tjock dimma/regn, storm och -1 grad. Toppen! Alla killarna fick vara inomhus. Även Malibu & Galope. Släpade mej ut en skrittrunda med Nicke där jag nästan frös ändan av mej.

Idag var det så blankis på hela gården. Fick backa upp trailern ända till stalldörren och lastade Bailon & Teddy rakt in. Det funkade kanon! Halvägs till ridhuset upptäckte jag att jag hade typ INGEN luft ett av däcken på trailern! Tur att man har en karl som äger varje pryl/verktyg som går att äga. Svängde inom gurkodlingen där Mats hade släpat fram tryckluft och fyllde upp runt om. Äntligen framme tog jag först ut Teddy. Han var komplett GALEN! Visste inte vilket ben han skulle stå på, så kul var det! Vi for omkring i alla tänkbara gångarter, och vissa slags rörelser var nog ingen gångart alls. En tjej på halvblod glodde chockad på oss. Ursäkta, han har haft vintervila, försökte jag... Efter ca 10 min kunde vi dock komma till arbete och sedan var han som smör. Vi gjorde lite skolor och galopparbete. (hade inte så mycket val) galoppslutorna börjar bli såå fina. Härligt! Sen var Teddy nöjd och vi kunde skritta av på långa tyglar och bara pusta ut.

Bailon fick lätt arbete i trav & galopp i lite friare form. Först sista 5 minuterna samlade jag ihop honom och gjorde lite skänkelvikningar i trav och öppnor. Har (för att sporra mej själv) anmält båda killarna till en liten lokal tävling om 3 veckor. Teddy ska gå LB, Bailon LA. Så nu har vi ett mål att jobba för den närmsta tiden. Sådan är jag. Måste ha en sporre. Har svårt att bara rida och mala på dag efter dag om jag inte har en kurs, tävling eller uppvisning att träna inför.

Hem och slängde ihop en fiskgryta & ris till lunch. Sedan sadlade jag Nicke. Tänkte först bara skritta men han var så himla pigg, så på hemvägen blev det trav oxå. Han kändes fräsch och fin och var faktiskt lite busig! Han tyckte nog att det var skönt att få röra på sej igen!

Wille fick samma runda som Nicke. Var först lite spänd då vi mötte både en traktor och flera bilar direkt. Men sedan slappnade han av och tyckte bara det var kul. Det är lite hårt på grusvägarna så det blev bara skritt och trav. Till sist så tog jag ut Razzel på gången och ryktade och lyfte fötter. Aldrig har jag fått hem en så välhanterad unghäst från Spanien (eller från någon annanstans heller). Han är en fröjd att hålla på med! Sedan släppte jag honom på ridbanan. Försökte filma honom, men det var helt omöjligt när jag var ensam. Inte ville han springa runt själv. Han ville bara komma fram till sin matte hela tiden. Mysko människa som hoppar och tjoar, jag fattar ingenting, tycktes Razzel tänka. Det får bli ett nytt försök en annan dag när jag har hjälp. För han bör ses i rörelser, den hästen...

Hej hopp!

Av Sara - 17 januari 2009 21:08

Efter en välbehövd sovmorgon, frukost i morgonrock och lite pappersarbete till det, så gjorde vi oss iordning för att åka iväg med småpojkarna. Vi tog in alla stona och "fölen". Sedan backade vi till trailern till stalldörren, tog ut all intredning och strödde upp den med halm. Sedan fick Mats gå före med båda killarna i vars ett grimskaft och en hink havre. Jag manade på lätt bakifrån. 5 minuter senare var de lugnt på trailern och vi kunde stänga försiktigt, ta av grimmor och sedan köra iväg. Mammorna drog varsin djup suck av lättnad. Jerez & Levi stod helt lugnt hela vägen. När vi kom fram lastade vi av och ställde in dem i samma box. Stor och massvis med halm & hö. De var helt coola. Gnäggade att par gånger och sedan käkade de hö med glatt humör. Spännande, verkade de tycka!

Levi & Jerez i sitt nya hem

Efter en härlig amerikans lunch med grillade hamburgare & hemgjorda pommes gav vi oss ut i ridhuset där jag fått i uppdrag att rida på Katarinas PRE-hingst Uruguayo. Han var inte riden på flera månader, då Katarina skadat nacken, men det gick utmärkt! Efter bara några minuter så slappnade han av och började bära sej fint och söka sej framåt mot bettet. Katarina var så glad att se honom lugn och avslappnad, så nu ska jag förmodligen ha honom i träning någon månad i vår. Han var en mycket trevlig häst att jobba med så det ser jag fram emot!

Uruguayo & Jag

Lite väl pigg i galoppen kanske?

Affe är numera kung i stallet. Han går ute hela dagarna i hage bland alla andra hingstarna och är helt lugn och nöjd. Katarina avgudar honom och det märks tydligt att han respekterar henne nogsamt! Tyvärr glömde vi att fotografera honom, men det får bli nästa gång!

Av Sara - 16 januari 2009 23:31

Fick dessa härliga bilder härom dagen av Anna-Stina i Älvsbyn. Hennes halvblodssto Nova blev mot svåra odds dräktig med Affe på semin 2007. Maidensto 21 år gammal tog hon sej på sista försöket i augusti månad. Resultatet blev Liviano som alltså föddes i Norrland i juli 2008.

Av Sara - 16 januari 2009 23:13

Kallt igen... Men vackert! Frostigt, soligt och hyfsat vindstilla. En skön vintermorgon igen. Alla ut i hagarna med var sin stor hög med hö, så verkade de lyckliga! Sedan gjorde jag fint i stallet, och gjorde iordning två hästar för ridhuset. En kund från Stockholm väntades och ridbanan var ju, suck, frusen igen. Sedan körde jag iväg med kunderna. Provridningen gick utmärkt och de var mycket nöjda. Det var en trevlig bekantskap!

När jag kom hem stod sadelutprovaren på gården och väntade. Han var lite tidig och jag var lite sen, så kan det gå! Det var Teddy & Bailon som var föremål för utprovning. Båda hingstarna är otroligt cylinderformade i bålen, har extremt korta ryggar och ingen manke. En sadelmakares dröm alltså, NOT! Nåväl, efter mycket mätningar både på mej och hästar, kom vi fram till att en mycket specialsydd Passier Optimum blir bra. Sex veckor tar det... Men bara det är worth waiting for så får jag väl ge mej till tåls, även om jag vill ha den NU! Så nu har jag en Isabell Werth syntetsadel med cair, till salu! Klockan han bli 14.30 innan jag hann med "lunch" sedan var det bara ut och mocka släp, ta hand om utrustning och fixa lite med täcken, höa i boxarna och sedan börja samla in hästarna igen.

I morgon är det dags för Jerez & Leviton att flytta. Sorgligt men lite kul oxå eftersom vi ska leverera dem och därmed får träffa Affe! Jag ska dessutom i morgon rida på Katarinas andra PRE-hingst, Uruguayo. Ska bli spännande!

En fin bild på Bailon bara helt utan anledning, men bilder piggar ju alltid upp!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards