Pepino - dressage & breeding

Alla inlägg under januari 2009

Av Sara - 15 januari 2009 18:14

Betydligt bättre flyt idag! Lastade Bando & Wille 07.15 för färd till Djursjukhuset. Usch vad tidigt jag fick gå upp :(  Hästarna blinkade yrvaket och undrade vad jag ville såhär mitt i natten. Bara Lara (Larrabezu) var glad och hungrig som alltid!

Först tog vi Bando. Alltid nervöst med böjproven. Inga problem! Vet tyckte han såg sund och mycket hållbar ut! Inga anmärkningar på arbetsprov, endoskopi, munundersökning eller övrigt. Vidare till rtg. Helt fin överallt! Fantastiskt! Röngensköterska blev kär i honom. Tänk om alla var så coola och artiga som honom, sa hon! Stod blickstilla hela tiden så hon behövde inte ta om en enda bild! Härligt! In med Bando i trailern och ut med Wille. Ska tillägga att jag var själv och båda hästarna var fantastiskt duktiga med i och urlastning. Kunde tro att jag åkt med dem två tillsammans hundratals gånger! Wille upprepade Bandos genomgång. Helt ua. Röntgad var han sedan tidigare, så jag visade vet bilderna och fick ett utlåtande på dem. Hem igen med bägge killarna och så fick de komma ut i hagenoch käka hö.

Lunch, och sen iväg till Willes matte för att hämta hans pass och köpekontraktet. Hem, sadla Bailon. Red ut en sväng först och sedan lite galopp och några cavaletti på ridbanan. Ta in Bando, för hovslagaren skulle komma och sätta på honom nya dojjor. Sadla Teddy, 30 min jogg och galopparbete på ridbanan. Fiiin idag med! Samla in alla hästar, sura över att marken börjar frysa på. Skit skit skit! Höa, vattna och pust, in och dricka lite kaffe och blogga...

Glada köpare & säljare idag alltså! Stackars Maria, Nickes tilltänkta nya matte. Men vi har en bra plan för honom som jag hoppas och tror kommer gå fint. Vila några dagar, skrittas och försiktig trav rakt fram några dagar, massage, och vidare arbete om allt funkar. Ny besiktning om ca 3 veckor om allt går enligt planerna. Nybadade, glittrande vita Nicke gjorde idag sej aldeles svart och lerig igen. Vita hästar, vackert men en sådan räcker suck....

Av Sara - 14 januari 2009 17:05

Äntligen en dag som jag skulle hinna med massvis! Och det gjorde jag! Morgonrutiner som vanligt med fodring & utsläpp, men sedan behövde jag bara sopa stallgången och stänga boxdörrarna eftersom härlig Anne skulle komma efter lunch och mocka. Ahh vad skönt! Vid 10 kom Ann, Varonils matte, för ridlektioner. Vi sadlade förs Nicke, som hon ridit en gång tidigare. Men kunde snabbt konstatera att han var stel och ojämn bak. Alltså ingen slump vid besiktningen igår. Han har gjort något. Innan besiktningen hade jag inte hunnit rida honom på två dagar, så han måste ha sträckt sej i hagen eller något. Han var inte halt idag, men kändes ovillig och ojämn i drivet. Skit! Det blir vila och koll igen framåt helgen...

Efter Nicke tog vi ut Wille, som gick utmärkt även om han vilade igår. Pigg och glad med trevlig. Ann kände dock att hon avstod från att rida honom. Bailon passar dock utmärkt som lektionshäst, tålig men rättvis. Visar direkt när ryttaren gör fel och vice verca. Han är tjock och ur form, men ändå väldigt duktig. Ann fick en lektion efter jag värmt upp honom lite. Tränade på samling och bärighet samt lite skänkelvikning. Kul. Sen var det Teddys tur. Teddy som vilat sedan december då han var sjuk, därefter pga tidsbrist. Tänkte att han skulle vara mera vild än tam men icke! Pigg och lite explosiv som vanligt men ändå långt över förväntan. Kanske börjar min, kanske nitiskt noggranna grundridning göra resultat? Det kändes absolut inte som om han vilat eller tappat något.  UNDERBART! Känns lite som att komma hem, när man får sitta upp på sin egen häst. Vi känner ju varandra. I love Teddy!

En lite bild från i höstas.

På eftermiddagen hann jag med att ta emot hösilage, hippofoder & spån. Skönt med fulla lager igen! Det går ju en del foder & strö när man har 22 hästar på stall....

Av Sara - 13 januari 2009 17:34

Riktigt pissvder idag, regn och grått, grått, grått. Pojkarna fick vara inne men våra tjejer åkte ut. De har ju sin ligghall. Badade Nicke eftersom han skulle på besiktning. Man kan ju vara snygg även om man inte passerar nålsögat! (ironisk) Nicke skötte sej exemplariskt och veterinären blev överraskad av vilken fin trav han hade. Tyvärr så hade han en liten böjprovsreaktion på ett bakben, mycket liten men dock. Så det blir att åka tillbaka för återkontroll. Vet  trodde det kunde vara en ren tillfällighet. Hoppas verkligen det! 1/2 grad räcker ju för att man ska få reservation på försäkring och det går ju inte. Jag ska rida som vanligt och så kollar vi igen om några veckor. Trist! Nåväl, det påverkar ju inte våra planer, men man vill ju alltid att alla hästar ska vara ua direkt!

När jag kom hem klippte jag Bandos man riktigt fin och red sedan honom på ridbanan. Den var blöt men mjuk, toppen! Hann med Wille oxå innan mörkret. Sen kom en tjej, Anne, hit och hälsade på. Hon vill gärna hjälpa till i stallet på eftermiddagarna. Toppen! Hon verkade duktig och intresserad. Ska verkligen bli toppen att få lite extrahjälp nu när jag har så många hästar som är igång och ska ridas.


Av Sara - 12 januari 2009 21:01

Full fart idag. Härligt att det äntligen är en vanlig måndag med en helt vanlig vecka igen. Jag hörde på radion att inget annat land firar jul så mycket och så länge som Sverige. Verkligen! Den är härlig, jag älskar julen, men den tar ju aldrig slut!

Hur som helst så idag var det ju en aldeles vanlig dag. Satte som vanligt full fart i stallet och var klar med morgonrutinerna inkl mockning redan 10.15 Bando-spekulanten skulle komma kl 11, så jag hade precis tid att ta ut Teddy och frilongera honom lite. Blev lite bus och ledarskapsövningar oxå.

Tendencioso

Sedan kom kunden prick på klockan. Vi sadlade och tog ut Bando. Det gick utmärkt. Hon red honom väldigt mjukt och trevligt och det syntes att de fann varandra direkt. Hon ville gärna prova att rida ut en sväng oxå så jag förklarade vart hon kunde rida och så gav hon sej iväg. Lite fjärilar i magen har jag alltid när man "släpper iväg" en kund sådär. Man har ju ett visst ansvar... Men Bando är stensäker, annars hade jag aldrig vågat. De kom tillbaka såhär glada:

Och så här fint var det på ridbanan:

 Alltså: Bando är oxå såld! Innan jag ens hann annonsera ut honom! Som väl är för mina kunder så väntar jag in tre nya hästar inom kort!

Efter Bando blev det lunch och så hann jag med att rida Nicke på ridbanan innan jag stack iväg till Skurup där jag har en ny träningsgrupp. Tyvärr kunde bara två av fem komma idag, men det var en trevlig bekantelse. Speciellt Ingrid & Jocosa. Ett litet PRE-sto vi sålde för några år sedan och som Ingrid själv ridit in och utbildat sedan dess. De var så fina ihop och Jocosa kan verkligen röra sej. Det ska bli jättekul att hjälpa dem vidare!

Hej hopp!

Av Sara - 12 januari 2009 19:09

Fick några söta bilder från Anna som ska köpa Wille.

Av Sara - 11 januari 2009 10:16

Igår kom så norrlänskorna så tillbaka för att prova Wille igen. Eftersom permafrosten släppt så kunde vi rida på en nyharvad ridbana hemma! Härligt. Det var några veckor sedan jag red där sist så Wille var väldigt på tårna. Medryttaren Emelie skulle börja. Det gick väl hyfsat först, dock var Wille väldigt spänd. Sedan gjorde Bailon lite caprioller i sin hage, vilket skrämde livet ut Wille, varpå han sprätte upp grus på plaststaketet, skuttade ännu mera, och for runt. Tror du hon ramlar av? frågade jag Anna. Nej det tror jag inte, svarade hon. Sedan stod vi båda med gapande munnar och såg Emeli tappa först en stigbygel, sedan en till, sen åkte sadeln lite på sned och vips! så hade jag en kund i grusen... Skit... Jag hatar när folk som provrider åker i backen. Pinsamt!

Jag tror jag rider honom lite, sa jag försiktigt, när jag försäkrat mej om att Emelie var hel och inte allt för chockad. Men hon bara skrattade och sa, det är sånt som händer! Det var inte Willes fel! Efter 5 minuter gick Wille helt lugnt och samlat igen. Åh denna ryttaren känner jag, tyckte han, och andades ut. Jaha, det var väl den kunden tänkte jag, men icke! Anna stod beredd att hoppa upp! Det gick superbra! Hon rider så lugnt och samlat den tjejen! Wille hade ett par tillfällen då han spratt till och blev lite spattig, men det plockade Anna ur honom direkt och red vidare som om inget hänt. Perfekt! Innan vi ställde in honom skrittade Anna ut en lite runda och mötte några bilar, passerade några hästar mm. Även det gick utmärkt. Detta är min drömhäst, utbrast Anna. Jag ska ha honom! 

Så då är alltså Wille oxå såld! Kul! Lämnade av två glada tjejer vid Knutpunkten i stan.  

På kvällen hade vi Katarina & Julian på middag. Affes nya ägare. Vi har alltid lika trevligt tillsammans. Katarina har tjatat på mej länge om att få köpa Leviton, men det var ju för mej otänkbart. Men med Razzel i stallet, och ett oförskämt bra bud kan man inte bara tacka nej. Så alltså, jag har sålt Levi. Suck. Vemodigt, men med bra förmåner i kontraktet såsom två betäckningssäsonger hos oss och utställningsrätt kan jag väl leva med det. Han flyttar tillsammans med Jerez nästa vecka.

Det blev en sen kväll, med många härliga skratt.

Min älskade Leviton-P

Av Sara - 9 januari 2009 19:20

Jo då den är äntligen tillbaka! Den ÄKTA skånska vintern! Trodde väl aldrig att jag skulle längta efter den, men jo då. När man har 3 hästar man MÅSTE rida och 3 hästar man BORDE rida då är det INTE kul med en frusen ridbana... REPRIS: JAG MÅSTE HA ETT RIDHUS!!!

Men idag var det nästan ridbart hemma. Upp tidigt till min nya frukost (är på efter-jul-diet) med vanlijyoghurt, torkad frukt, bröd utan smör med mager leverpastej och groddar?! Mystiskt, men faktiskt, jag var inte hungrig förrän framåt kl 12. Efter fodring, utsläpp och mockning for jag till stan och hämtade två förväntansfulla tjejer som åkt natt-tåg från Härnösand för att prova hästar. Det var Llegado som stod högst på listan. Så tjejerna fick borsta och göra iordning honom sedan lastade vi och körde till ridhuset. De var djupt imponerade över hur lydig och snäll han var vid i och urlastning. Först red jag honom och sedan provade de båda två. Llegado tog det mycket bra och gick lugnt och avspänt. Om de inte haft öron skulle deras leende gått runt huvudena! Det var två lugna, trygga norrlänska tjejer. Precis vad Wille behöver! (ja, jag har kommit fram till att han får kallas Wille, vad sjutton är Llegado för trist namn egentligen!) När vi kom tillbaka tog vi ut Bando. Snabbt bestämdes att han inte var intressant då deras hjärtan redan klappade snabbare för en annan häst. Även om de visst tyckte Bando var fin.

Fick självklart även visning av Razzel på ridbanan och en kelstund med Zagal. Två nöjda, men trötta flickor släpptes av vid hotellet tidig kväll. Vi ska ses igen i morgon. Då blir det uteritt och mera provtid för norrlänskorna & Wille!

Av Sara - 8 januari 2009 20:15

Töväder eller snöväder. Det var frågan. Det såg väldigt mörkt ut bortåt havet så jag valde att låta pojkarna vara inne. Bra val, visade det sej. Snöstorm blev det, men det övergick senare till regnstorm så nu håller jag tummarna för att det ska töa!

Lastade Nicke & Llegado och for till ridhuset. Båda två var duktiga. Nu går Nicke in själv medan jag står utanför och kan stänga bakom. Llegado vill gärna att jag går före in, sen får han lite havre i krubban och medan han käkar den kan jag gå ut och stänga. Det är ganska gulligt vilka kompisar de två har blivit. Pussas och gnabbas lite i transporten med det märks att de uppskattar varandras sällskap!

Skrittade en runda på Bando innan jag åkte till ridhuset och klarade mej undan den värsta snön.

Maria som var här och provade Nicke i lördags har meddelat att hon vill köpa honom. Så då verkar det alltså som om han är såld. Men det är ju alltid mycket som ska klaffa innan en affär blir klar. Besiktning, kontrakt osv.  Planen är iallafall att han ska stanna i träning hos mej till 1:a mars. Det glädjer mej, då jag helst levererar en häst välriden och i fin kondition. Det är ju nästan ytterligare två månader jag har på mej att träna honom så då kommer han att vara den drömhäst jag är säker på att han ska bli! Grattis Maria!

Presentation

Fråga mig

217 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards